Aanbod workshops

Ben jij ouder of professional en denk je dat een workshop een meerwaarde kan zijn voor jouw organisatie óf voor je eigen omgeving? Neem dan contact op met Eigen&Wijs, we maken een op maat gemaakte offerte. De offerte is afhankelijk van het aantal personen en de wensen die u heeft. Eigen&Wijs biedt de onderstaande workshops aan.

Workshop prikkelverwerking basis

Tijdens een ongeveer twee uur durende interactieve workshop leg ik uit wat prikkelverwerking inhoudt. Ook komt aan bod welke invloed de prikkelverwerking heeft op het functioneren van kinderen. De workshop wordt afgesloten met een aantal praktische adviezen die meteen toepasbaar zijn.

Workshop prikkelverwerking en de invloed op de didactische ontwikkeling van leerlingen

In deze workshop, die bij voorkeur in twee delen gegeven wordt, komt eerst een gedeelte basiskennis aan bod. In een tweede deel gaan we meer de diepgang in en bekijken we welke invloeden prikkelverwerking heeft op de didactische ontwikkeling van een kind. Op welke manieren kun je er als leerkracht voor zorgen dat een kind zich optimaal kan ontwikkelen? Welke preventieve maatregelen kun je nemen om de omgeving te optimaliseren? Hoe herken je overprikkeling en onderprikkeling en wat kun je inzetten om eruit te halen wat er in zit?

Autisme, basiskennis & praktische handvaten

Deze workshop is geschikt voor zowel ouders als ook voor onderwijsprofessionals. Als ouder van een kind een autisme spectrum stoornis loop je soms wel eens vast op het praktische vlak. Jullie hebben vast en zeker al veel literatuur gelezen als ouder zijnde, maar vaak heb je behoefte aan praktische handvaten. In deze workshop nemen we eerst een aantal basiselementen door en vervolgens is het tijd om praktische handvaten te geven om de opvoeding wat draagbaarder te maken. Als ouder is zoon of dochter met een autisme spectrum stoornis niet niks. Deze workshop biedt ook de kans om kennis te maken met andere ouders, ervaringen uit te wisselen, begrip en herkenning te ervaren in een veilige setting.

Voor onderwijsprofessionals is het na een stuk basis theorie, vooral gericht op praktische zaken die je in je klas kunt toepassen. Preventief handelen is hier heel belangrijk, je kunt veel zaken voor zijn en escalatie voorkomen. Echter is het met volle klassen moeilijk om overzicht te houden en om preventief te handelen. Deze workshop is om jullie praktische handvaten te geven en ook om samen ervaringen uit te wisselen en autisme van een andere kant te bekijken.