Blog post

Voor niks gaat de zon op?

mei 20, 2019

Daar ging ik dan 1 oktober 2019…..aan de slag als ZZP’er. Mensen in mijn omgeving zeggen vaak “wat stoer!” of “ik zou dat echt niet durven” en “je doet het maar eventjes hoor!”. Nee….ik doe het niet “maar even”, lees hieronder mijn ervaring over mijn uitdagingen. De blog is geschreven met een tikkeltje zelfspot en natuurlijk met een vleugje emotie!

Vriendschap 💓

Voor eenieder die me persoonlijk kent die weet dat ik op mezelf woon zonder partner en/of kinderen. Ik heb lieve, leuke vrienden en een gezond sociaal netwerk…. en bovendien lieve ouders die me overal in steunen en er altijd voor me zijn! Ik probeer (nou ja leg mezelf op) aan iedereens verjaardag te denken en een kaartje te sturen, een Appje te sturen als iemand een belangrijk gesprek of examen heeft, op moet voor een zwemdiploma, als het Moederdag is mijn vriendinnen te appen, met sinterklaas voor iedereen iets leuks te doen & te checken hoe het met iedereen gaat en met hun kinderen…..maar soms….eigenlijk best vaak is dat vreselijk lastig!

En dan dat huishouden! 🙄

Omdat ik alleen woon moet ik dus zorg dragen voor mijn eigen huishouden. En met twee schatten van katten in huis is dat soms een gebed zonder einde! De was, poetsen, stofzuigen, strijken, klusjes doen en noem maar op! Geen probleem maar…..als er dan een auto stuk gaat, een lamp opgehangen moet worden of een ander technisch klusje….dan sta ik met twee linkerhanden maar mooi te kijken!

En nu? Ik heb sinds kort een groepsapp waar Stephanie’s klusjesmannen aan zijn toegevoegd! Die bestaat uit mijn vader en twee echtgenoten van lieve vriendinnen. Die hun man even kunnen missen zodat ze hier kunnen helpen! Maar sommige dingen doe ik gewoon zelf, behangen en verven…..maar dat valt vies tegen als je dat allemaal maar “even” alleen doet. Ik overschat mezelf er vaak in “ach doe ik wel even”….nou…niet dus.

Moet dit óók nog allemaal?!

Dan nog administratie……ik heb heel veel geleerd in korte tijd en soms op een harde manier! BTW aangifte, inkomsten belasting, facturen maken, zorgen dat facturen betaald worden. Nog niet te spreken over verzekeringen die afgesloten moeten worden en dan ook nog de rentevaste periode van mijn hypotheek die binnenkort afloopt….soms ontploft mijn hoofd en voel ik me zo dom omdat ik niet alles weet. De svb die ik honderden keren heb moeten bellen zodat ik uitbetaald kon worden want mijn rekeningen moeten betaald worden! En dan nog alle formulieren in veelvoud invullen voor gemeente en svb.

Slapeloze nachten heb ik er van gehad….en geloof me dat maakt moe! Nog niet te spreken over daarnaast de telefonische afspraken, intake gesprekken, plannen van aanpak bijwerken, mail bijwerken en dan nog Facebook en instagram van mijn Eigen&Wijs want social media is hoe je mensen bereikt. En dan nog ideetjes uitwerken voor workshops, lezingen, persberichten, wat wil ik nog meer, wat zijn mijn doelen en dat op papier zetten. Werken op mijn, eigenlijk ,vrije dag omdat ik afhankelijk ben van vele andere disciplines….tja ik heb moeite met grenzen aangeven; story off my life!

Happy en healthy?

En….niet te vergeten dat ik dan ook nog moet trainen (van mezelf) voor de 10 km in Zeeland, dat wordt heel zwaar maar ik doe wat ik kan. Al ga ik kruipend en huilend over die finish…..ik gá over die finish!
Gezond eten hoort daar dan ook nog bij, maar die 10 kilo lijkt maar niet als sneeuw voor de zon! Dus boodschappen en gezond  proberen te koken, vervolgens afwassen want de luxe van een afwasmachine heb ik niet. Stiekem laat ik de afwas soms een dagje staan 🤭 en gezond eten lukt soms niet….oeps! Net zoals naar de kapper gaan, een voetenbadje nemen, een tijdschrift of een boek lezen of een dagje bingewatchen!

Happy single? ❤️

Ben ik nog iets vergeten? Oh natuurlijk…..want waarom heb ik toch nog geen partner? En hoe kan dat toch? Jij bent leuk en heb het prima voor elkaar! Eigen bedrijf, eigen appartement, een leuke auto en je bent zelfstandig. Elk feestje of verjaardag word het me wel gevraagd en gezegd. Nou, blijkbaar is dát dus wat mannen niet willen wat jullie in mij zien!
Maar….ik word dus ook nog geacht te daten tussen alle bedrijven door……en soms heb ik daar gewoon écht even nog geen zin in! Ook dat er nog bij als startend ondernemer? Ik heb vaak niet eens zin en tijd om te swipen op tinder en tja….laat ik maar eerlijk zijn dat heeft me in het verleden ook niet echt veel opgeleverd! 😂 En ik zou natuurlijk liegen als ik zou zeggen dat ik niet graag een leuke, knappe man tegen wil komen. Maar ik laat mijn geluk daar niet van afhangen want ík ben verantwoordelijk voor mijn eigen geluk!

Dankbaar en trots!

Dus……Ik val, ik sta op, ik maak fouten, ik leer, ik leef, ik heb pijn maar ik word sterker! Ik ben niet perfect maar ik ben dankbaar!
En een aantal dierbaren verdienen zeker om bedankt te worden!

Pap & mam, dankjewel dat jullie er altijd zijn! En achter me staan ongeacht welke keuzes ik ook maak!
Daan & Tom, mijn lieve en soms ietwat vervelende broertjes die zien dat ik passie heb voor mijn werk!
Kim, Gwen, Chantal & Jeanette, dankjewel voor jullie vriendschap & gezelligheid! Een glaasje wijn (of een gin tonic, biertje of shotje), dat ene telefoontje op het juiste moment en dat feestje op zijn tijd! En jullie mannen voor de biertjes die ik met ze kan drinken en onnozele gesprekken die ik met ze kan voeren!
Yvonne, dankjewel voor je ondersteuning met het opzetten van mijn website, Facebook en aandragen van ideetjes! En omdat jij jij bent en er altijd bent!

Wendy & Samantha, omdat jullie er altijd zijn als ik weer eens huilend bel als er iets niet loopt zoals ik had verwacht! Jullie zijn er!
Bea, ondanks de afstand die ertussen zit kan ik ook bij jou altijd mijn verhaal doen! En het soms harde en ongevraagde advies krijg ik stiekem toch wel graag!
Hans & Gijs, omdat jullie tijd maken om te komen klussen in jullie vrije tijd!
De lieve kids van mijn vriendinnen die altijd voor een lach op mijn gezicht toveren!
Hanno, jij bedankt voor het sparren, de adviezen en de kopjes thee! Jij maakt van mij een ondernemer en motiveert me!
En Janine, soms is een spelletje old school Wordfeud ook echt helpend!

En dan natuurlijk alle lieve, leuke, bijzondere kinderen waar ik mee mag werken! Jullie zijn de reden dat ik mijn werk doe en mijn passie heb gevonden!

Ook dank aan jullie ouders, voor de lieve mailtjes, appjes en soms zelfs de kleinigheidjes om me te bedanken! Jullie hebben geen idee hoe waardevol dat voor me is!

Liefs,

Stephanie

1 Comments

  • Karin metz

    mei 21, 2019 at 8:07 am

    Wat mooi geschreven Stephanie. Je mag zeker trots op jezelf en je eigen bedrijf.
    Succes verder.
    Gr. Karin

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht